KOL Café Aften 2016

KOL Café Aften Februar

Det er ikke kun forbeholdt børn :-)
De voksne i KOL-lungeforeningen, TrygLuft Bornholm havde onsdag aften den 10. februar på Aktivitetscentret Lunden i Rønne, en festlig fastelavns fest ( vi kalder det Piñata)
19 forventningsfulde medlemmer ankom i festlige udklædninger, flotte hatte og selvfølgelig var der også plads til " bare mig "
Der blev slået til piñataen af alle de sparsomme kræfter en KOL ramt har. Der blev kåret en kattedronning ( Gunnar Andreasen) og kattekonge (Inga Bidstrup).
Der var også præmie til den bedst udklædte ( det var svært at vælge) men det blev "Fru" Hans-Erik Hansen :-)
Efter anstrengelserne blev der budt på kaffe og fastelavnsboller og der var 25 stk. slik til hver.


KOL Café Aften Marts

Der er indkaldt til Generalforsamling.
   

KOL - Lungeforeningen, TrygLuft Bornholm afholdt Generalforsamling den 9. marts i Aktivitetscentret, Lunden i Rønne.

Der var et fint fremmøde af 20 medlemmer, taget i betragtning af, at foreningens medlemmer er udfordret og mere udsatte på helbredet i vintermånederne.

Formanden kunne berette, at der er etableret et rigtig godt samarbejde med kommunen og Rønne Hospitals lunge personale. Endvidere er der kommet et samarbejde op at stå med KOL lungesygeplejerske fra kommunen, diabetessygeplejerske fra hospitalet og hjerte – og diabetes foreningerne, om et nyt kursus koncept, ”Hjælp til dagen uden røg” Det 1. starter den 26. april 2016 kl. 18.30-21.30.

Formanden udtalte sin glæde til medlemmerne, for deres store interesse, de viser deres forening, hvor de tager hånd om sig selv og for det overskud de også viser andre. Det er netop det, der giver drivkraften og sammenholdet i foreningen.

Det var derfor heller ikke svært at finde medlemmer, der stillede op til valg, da Bestyrelsesmedlem Preben Hansen og Hanne-Jytte Pelle ikke genopstillede til valg. Ind kom Gert Hansen og Vang Otto Bech. Formand Jane Poulsen blev genvalgt. Birte Hjernø valgte at frasige sin post som kasserer på grund af helbredet og Marianne Laursen modtog valg som ny kasserer perioden ud for 1 år.

Formanden takkede for den store indsats og kræfter, som de afgåede bestyrelsesmedlemmer har lagt i den gode sags tjeneste for bedre lunger.

Den nye bestyrelse har holdt deres 1. bestyrelsesmøde og glæder sig til nye udfordringer og arrangementer resten af året.

Selve generalforsamlingen forløb i god ro og orden. Efter en times tid, blev der serveret sandwich og en forfriskning til ganen. Der blev også tid til at udveksle det sidste nye der er sket, siden vi mødtes sidst.


KOL Café Aften April.
Onsdag den 13. april 2016 blev det tid til igen at mødes over en kop kaffe med hjemmelavet æblekage og roulader.
I aften har vi besøg af Lillian Hjorth-Westh fra Bornholms Højskole. Altid en veloplagt foredragsholder
Emnet i aften er 90 året for Dirch Passer, som var en utrolig spændende skuespiller.
Lillian fik også fortalt om de spændende tiltag der sker på Højskolen.


KOL Café Aften Maj.

Onsdag den 11. maj 2016 havde vi besøg af fysioterapeut Jesper Upul Westh  Olsen, som er medejer af Fysioform i Rønne.

Det blev overraskende, en rigtig spændende aften. Jesper formidlede på en spændende måde sin viden om vagus nerven, som har stor betydning for KOL patienters vejrtrækning.

http://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/kend-din-vagus-nerve/

Der blev prøvet at holde på flere punkter, mens man lavede en øvelse  Der var vist flere der fandt nogle ømme steder. Jesper kom med mange nye oplysninger om vejrtræknings teknikker, som vi ikke havde hørt før.


KOL Café Aften juni

Onsdag den 8. juni 2016 blev en forrygende, spændende aften, hvor der stod bankospil på pogrammet.
Bestyrelsen havde været ude og hente mange spændende sponsor gaver. Marianne Laursen var en rigtig god opråber og blev støttet af Niels Grønvall, som kontrollant.
10 spil + et ekstraspil, blev det til.
Ekstraspillet blev til, til ære for Birte Hjernø, som havde skaffet sponsorgaver til foreningen. Hun spillede for at vinde, og i den ånd, blev der lagt op til et spændende spil, om hovedgevinsten som var 1 bilbillet + 5 personer tur/retur med Færgen. Den blev vundet af Inga Bidstrup  Tillykke med det.
27 medlemmer havde valgt, at deltage. Det ses tydeligt, at det er en fornøjelse og glæde, at deltage i det årlige bankospil. En stor tak til bestyrelsen, for det store arbejde, det er at få dette arrangement op og stå. 
Foreningen holder nu sommerferie juli/august med KOL Café Aften.
God sommer til jer.

        KOL Café Aften september

Onsdag den 8. september 2016 startede vi igen ny sæson med KOL Café Aften, efter 2 måneders sommerferie.

Det blev en aften for medlemmerne, hvor der blev udvekslet sommerminder og spillet spil. Det er altid populært og der er altid tid til, at komme gæster/nye medlemmer i møde. 

          KOL Café Aften Oktober

Onsdag den 12. oktober 2016 fortsatte vi med en medlems aften.

Der blev snakket en del, den første time. En del om den manglende deltagelse af Formanden, som desværre har været ramt af svær sygdom. Skal hilse og sige hun, følger godt med på sidelinjen og dukker op så snart hun kan

Den sidste time blev brugt på spil af forskellig art. Nogle har gang i en yatzy kamp, andre backgammon og skak.

Dejligt at se 4 nye  Velkommen til. I vil hurtigt føle jer hjemme hos os, vi er så gode til at være sociale sammen.

Nyd det flotte efterår

                  KOL Café Aften November

Onsdag den 6. november 2016, var der lagt op til en festlig, fornøjelig, hyggelig aften i selskab med skolelærer Lars Christiansen. Han gør sig i bornholmske sange og fortællinger.

27 forventningsfulde medlemmer og pårørende, fik indfriet deres forventninger om en fantastisk aften.Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

01.01 | 17:48


ja, cafe aften er vældig hyggelig og jeg blev jo året medlem, det var sjovt at det blev mig. I må ha et godt Nytår og vi ses i det nye år

Hilsen

...
14.11 | 16:06

TrygLuft Bornholm glæder sig til at møde gamle som nye medlemmer på Lungedagen Tag din ven, nabo, familie med på Apoteket og få tjekket dine lunger.

...
26.09 | 15:19
Bestyrelsen har modtaget 1
08.04 | 10:01
Café 2017 Billeder har modtaget 1
Du kan lide denne side